Praktijkvoorbeeld Tricopigmentatie tegen kaalheid bij een vrouw

Kaal worden is een fenomeen dat genetisch bepaald wordt of veroorzaakt wordt door externe factoren. Het treft niet alleen mannen, ook vrouwen kunnen kaal worden. In dit artikel volgen we de volledige behandeling van een dame van 40 jaar die te kampen heeft met een opvallend haarverlies. We noemen haar An (fictieve naam). Haar haar is donker van kleur en erg dun, waardoor de bleke huid van haar schedel goed zichtbaar was. Ze kwam terecht bij onze Tricopigmentatie experts bij Medico Derm in Desselgem, nabij Kortrijk.

De impact van kaal worden op het gemoed

Kaal worden kan zeker leiden tot psychische en zelfs psychologische problemen. Zeker bij vrouwen. Deze mensen krijgen dan te maken met de volgende symptomen :

  • Negatief zelfbeeld ;

  • Het gevoel dat iedereen naar je staart ;

  • Sociale isolatie door niet meer onder de mensen te durven komen ;

  • Depressie.

De dame uit ons praktijkvoorbeeld had hier ook mee te maken, en had haar toevlucht al gezocht tot verscheidene alternatieve oplossingen tegen kaalheid.

Teleurstellende resultaten van verschillende remedies tegen kaalheid

An had al verschillende dingen ondernomen om haar haaruitval te doen afnemen. Medicatie tegen haaruitval, vitaminen- en mineralenpreparaten tegen haarverlies, speciale shampoos, maar dat gaf geen enkel resultaat. Voor een haartransplantatie kon ze niet in aanmerking komen omdat er niet voldoende folliculaire eenheden aanwezig waren op haar hoofdhuid. Er bleef niets anders over dan te proberen om haar kaalheid te camoufleren met speciale poeders of een pruik waar ook nadelen aan verbonden zijn.

De ultieme camouflagemogelijkheid: haarstoppels simuleren met Tricopigmentatie

Aangezien An geen soelaas kon vinden in de bovenstaande methoden, nam ze uiteindelijk een afspraak voor meer informatie in het Medico Derm centrum in Desselgem nabij Kortrijk. Hier wordt Tricopigmentatie aangeboden bij kaalheid, een methode waarbij met een gepatenteerde techniek haarstoppels worden nagebootst op de schedel.

Deze techniek werd meer dan 10 jaar geleden ontwikkeld in Italië, en kan je een beetje vergelijken met tatoeëren en semi-permanente make-up. Met behulp van hele fijne naalden worden biologisch afbreekbare pigmenten ingebracht in de dermis van de hoofdhuid, waardoor heel dun haar voller lijkt en kale plekken begroeid lijken. Het resultaat is direct zichtbaar.

Een behandeling in Tricopigmentatie gebeurt meestal in drie sessies. Zo ook bij An. Zij kreeg drie sessies van 5 à 6 uur lang.

Tricopigmentatie gecombineerd met het serum Rigen +

Tijdens de Tricopigmentatie werd ook het serum Rigen + gebruikt. Dit serum maakt de bestaande haarzakjes weer soepeler en voorziet ze van extra zuurstof. Daardoor vertraagt het haarverlies van het bestaande haar.

Een geslaagde scalppigmentatie behandeling

Na de eerste sessie bij An was het resultaat al zichtbaar. Nu, na drie sessies, is haar schedel niet meer zichtbaar doorheen haar haar. Haar haar is nog steeds dun, maar dat valt totaal niet meer op. Ondertussen heeft An haar eigen leven weer in handen. De mensen staren haar niet meer na, en de Tricopigmentatie laat een actief leven toe omdat het totaal geen dagelijkse bijkomende verzorging vraagt. Voor het beste resultaat is een jaarlijkse bijwerking bij An aangewezen.

Ben je ook op zoek naar een goede methode om kaalheid of dun haar te camoufleren?

Wens je meer te weten over deze doeltreffende methode bij kaalheid en dun haar? Neem dan contact op met ons Medico Derm centrum in Kortrijk voor meer informatie. Tijdens een intake-gesprek bekijken wat de mogelijkheden zijn bij jou.

De beoordelingen van onze klanten

5/5
(7 beoordelingen)

De beoordelingen worden beheerd door E-net Business tools

Ik ben absoluut fan van deze techniek sind... bekijk meer Ik ben absoluut fan van deze techniek sinds mijn retoucheringen. Bedankt zie minder

Jeroen

5/5

Na een consultatie raadde mijn dermatoloog... bekijk meer Na een consultatie raadde mijn dermatoloog me een haartransplantatie aan. Gelukkig heb ik Tricopigmentatie ontdekt en ik ben er heel blij mee zie minder

Karen

5/5

Ik ben in slaap gevallen tijdens het ontkr... bekijk meer Ik ben in slaap gevallen tijdens het ontkrullen van mijn haar en zo is mijn hoofdhuid aan de voorkant van de schedel verbrand. Gelukkig bestaat er tricopigmentatie ;-) zie minder

Marleen

5/5

Ik heb maar weinig vrije tijd, mijn werk n... bekijk meer Ik heb maar weinig vrije tijd, mijn werk neemt alles in beslag. Tricopigmentatie is een efficiënte techniek. Niemand merkt iets, het is verbluffend natuurlijk. zie minder

Steven

5/5