Welk kapsel voor mannen met dunner haar of inhammen?

Mannen ontsnappen er niet aan: kaal worden is genetisch bepaald en zowat 70% van de mannelijke bevolking krijgt ermee te maken. Het begint meestal ook heel jong. Het fenomeen alopecia androgenetica start gemiddeld tussen de 18 en de 45 jaar.

Sommige mannen liggen er niet wakker van. Anderen gaan op zoek naar allerlei middeltjes om hun kaalheid te camoufleren. De meeste van die middeltjes geven echter vooral een zware belasting aan je dagelijkse bestaan en schenken geen volledige voldoening. Een methode die wel heel doeltreffend is en die geen dagelijkse verzorging of extra voorzichtigheid vraagt bij sommige activiteiten, is Tricopigmentatie, een methode die wordt aangeboden in speciale centra zoals dat in Kortrijk.

Kaal worden valt vooral op bij mannen met donker haar

Bij blond haar valt kaal worden veel minder op dan bij donker haar. Dat komt omdat het kleurverschil tussen de bleke huid van de schedel en donker haar groter is dan bij iemand met blond haar. Het valt ook veel minder op bij mannen met een donkere huidskleur en donker haar. Toch beperkt kaal worden zich niet tot mannen met een bleke huidskleur en donker haar.

De mogelijke oplossingen tegen kaalheid op een rij

Er zijn verschillende manieren om haarverlies te camoufleren, maar de meeste van deze methoden zijn erg belastend omdat ze een dagelijkse verzorging vragen en vaak zijn die methoden niet compatibel met iedere activiteit.

 • Cosmetische haarpoeders : deze poeders bestaan in alle mogelijke haartinten en worden gebruikt om de huid van de schedel te camoufleren, waardoor direct de illusie wordt gewekt van een vollere haardos. Bij normale weersomstandigheden is haarpoeder een doeltreffende camouflagemethode, maar bij regenweer of hevige wind verdwijnt het poeder. Het is dus ook niet geschikt voor iemand die van watersporten houdt ;

 • Medicatie tegen haaruitval : omdat haaruitval meestal wordt veroorzaakt door een verstoring in de mannelijke hormonen, kunnen lotions op basis van minoxidil of finasteride haaruitval tegengaan of de haargroei zelfs stimuleren. Echter, een effect is pas merkbaar na 6 tot 12 maanden en zodra er met de medicatie gestopt wordt, verdwijnen deze ;

 • Haarprotheses ter camouflage van kaalheid : haarstukjes of pruiken worden geplakt of gefixeerd en ogen vandaag de dag heel natuurlijk. Ze hebben echter veel onderhoud nodig en veroorzaken wel jeuk of zweten. Daarbij zijn ze niet geschikt om nat te worden. Ze geven dus maar een beperkt gevoel van veilige camouflage ;

 • Haartransplantatie op de kale plekken : dit is een heel ingrijpende methode bij kaal worden, waarbij eigen haarfollikels op de kale plekken worden geënt. Kaal worden is echter een evolutief fenomeen, terwijl een haartransplantatie daar niet op vooruit kan lopen. Men kan dus beter niet te jong een haartransplantatie laten uitvoeren.

 • Tricopigmentatie of dermopigmentatie van de schedel : deze methode bestaat erin om met een speciale inkt in dezelfde kleur als het haar haarstoppels of kort haar te tekenen, waardoor men direct het idee heeft van een begroeide schedel.

Tricopigmentatie: de meest doeltreffende camouflagemethode bij haaruitval

Tricopigmentatie is te vergelijken met tatoeëren of permanente make-up, maar aangepast om haaruitval op de schedel te camoufleren. Er wordt gebruik gemaakt van hele fijne naalden en een biologisch afbreekbare inkt. Het voordeel van deze inkt, is dat de kleur veel natuurlijker oogt dan bijvoorbeeld de inkt van tatoeages, die een grijzige of blauwige schijn hebben. Doordat de inkt biologisch afbreekbaar is, kan ze altijd opnieuw heel fijntjes worden aangebracht en loopt ze niet uit.

Tricopigmentatie kan dus vanaf het beginstadium van kaal worden worden toegepast, omdat er toch om de 6 à 12 maanden een retouche moet volgen. Daardoor kan het ook de evolutie van het kaal worden volgen.

Tricopigmentatie is een gecertificeerde methode die kan worden aanbevolen in de volgende gevallen :

 • Algemene haaruitval over de hele schedel met heel dun haar tot gevolg ;

 • Terugtrekkende haarlijn ;

 • Plaatselijk haarverlies zoals bijvoorbeeld op de kruin ;

 • Haarverlies door medicatie of ziekte ;

 • Camouflage van littekens.

Welk kapsel kiezen in combinatie met Tricopigmentatie ?

Afhankelijk van de aard van het haarverlies kan men in combinatie met Tricopigmentatie kiezen voor het kapsel dat het beste past.

 • Bij algemene haaruitval over de hele schedel kiest men voor het densiteitseffect door Tricopigmentatie. Dit is compatibel met ieder kapsel, lang of kort.

 • Bij een terugtrekkende haarlijn of bij kaal worden op de kruin kiest men best voor Tricopigmentatie voor een kortgeschoren effect in combinatie met een heel kortgeschoren schedel.

 • Bij littekencamouflage door Tricopigmentatie hangt de keuze van kapsel af van de grootte van het litteken.

Wil je meer weten over Tricopigmentatie als oplossing bij haarproblemen ?

Neem telefonisch of via het online antwoordformulier op onze website contact op met onze deskundigen in Tricopigmentatie voor meer uitleg of een intake-gesprek. Wij helpen je graag verder.

De beoordelingen van onze klanten

5/5
(7 beoordelingen)

De beoordelingen worden beheerd door E-net Business tools

Ik ben absoluut fan van deze techniek sind... bekijk meer Ik ben absoluut fan van deze techniek sinds mijn retoucheringen. Bedankt zie minder

Jeroen

5/5

Na een consultatie raadde mijn dermatoloog... bekijk meer Na een consultatie raadde mijn dermatoloog me een haartransplantatie aan. Gelukkig heb ik Tricopigmentatie ontdekt en ik ben er heel blij mee zie minder

Karen

5/5

Ik ben in slaap gevallen tijdens het ontkr... bekijk meer Ik ben in slaap gevallen tijdens het ontkrullen van mijn haar en zo is mijn hoofdhuid aan de voorkant van de schedel verbrand. Gelukkig bestaat er tricopigmentatie ;-) zie minder

Marleen

5/5

Ik heb maar weinig vrije tijd, mijn werk n... bekijk meer Ik heb maar weinig vrije tijd, mijn werk neemt alles in beslag. Tricopigmentatie is een efficiënte techniek. Niemand merkt iets, het is verbluffend natuurlijk. zie minder

Steven

5/5