Je hoofd kaal scheren als oplossing bij kaalheid

Kaal worden hoeft geen probleem te zijn. Het is een genetisch geprogrammeerd euvel waarmee veel mannen te maken krijgen, vaak al vanaf de leeftijd van halverwege de twintig. Een efficiënte manier om er snel zo elegant mogelijk uit te zien, is de schedel kaal te scheren in combinatie met Tricopigmentatie. Wat is dit precies en welk resultaat mag je verwachten? De deskundigen van het Medico Derm Center in Kortrijk geven uitleg.

Welk type kaalheid valt het meeste op ?

Haaruitval en een beginnende kaalheid vallen niet bij iedere persoon even hard op. Dit hangt af van bepaalde factoren :

  • De lengte van het haar ;

  • Het volume haar ;

  • De kleur van het haar ;

  • Het type huid.

Het zijn dus vooral mensen met lang, donker haar en een lichte huid bij wie kaalheid snel opvalt, doordat het contrast tussen de bleke huid en de donkere haren het grootst is. Bij een blond iemand met een kort kapsel zal het veel minder opvallen. Logisch.

Kalende mensen met donker haar en een lichte huidskleur gaan dus dikwijls als eersten op zoek naar een efficiënte methode om hun kaalheid tegen te gaan of te verbergen.

De verschillende remedies tegen haaruitval op een rijtje

Nu worden er al van oudsher tal van magische producten en oplossingen aangeboden bij haaruitval en kaalheid. Cosmetische producten zoals bepaalde shampoos, bepaalde vitaminen, mineralen en zelfs medicijnen tegen kaalheid, allerlei camouflagemethoden zoals haarpoeders, haarstukjes of pruiken tot natuurlijk een heuse haartransplantatie, een serieuze en ingrijpende interventie. De meeste van deze methoden bieden wel enig soelaas, maar hebben vooral veel nadelen. Vandaar dat de methode die eigenlijk het meest geschikt is voor een normaal en zelfs actief leven, het kaal scheren van de schedel is.

Maar wat dan met de kale plekken?

Kaal scheren in combinatie met Tricopigmentatie

Blijven dus de kale plekken over, waar geen haar groeit. Zeker wanneer men van zichzelf donker haar en een bleke huid heeft, blijven die plekken opvallen. Een zeer doeltreffende methode om die plekken op een snelle en handige manier te camoufleren, is Tricopigmentatie of dermopigmentatie. Dit is een originele methode die je kunt laten uitvoeren in Kortrijk, waarbij met behulp van hele fijne naalden biologisch afbreekbare pigmenten worden geïnjecteerd in de hoofdhuid met als doel de optische illusie te wekken van een een dicht begroeide kaal geschoren schedel. Uiteraard in de kleur van het aanwezige haar.

Welk resultaat mag je verwachten van een Tricopigmentatie behandeling ?

Een Tricopigmentatie behandeling verloopt in 3 fasen met telkens een maand tussen, plus een intakegesprek. Na de eerste sessie heb je al 30% resultaat. De pigmenten worden zodanig aangebracht, dat ze lijken op kortgeschoren haarstoppels. We raden wel aan om de schedel regelmatig te scheren, ten minste om de twee dagen, om te voorkomen dat er teveel verschil ontstaat tussen de nagebootste haarstoppels en de echte. Voor een optimaal resultaat laat je ook best één keer per jaar een retouche uitvoeren.

Wil je ook een efficiënte oplossing voor jouw kaalheid? Contacteer ons Medico Derm Center in Kortrijk

Wil je meer weten over Tricopigmentatie in combinatie met een kaal geschoren schedel als oplossing bij kaalheid ? Contacteer onze klantenservice in Kortrijk en stel al je vragen. We helpen je graag verder.

De beoordelingen van onze klanten

5/5
(7 beoordelingen)

De beoordelingen worden beheerd door E-net Business tools

Ik ben absoluut fan van deze techniek sind... bekijk meer Ik ben absoluut fan van deze techniek sinds mijn retoucheringen. Bedankt zie minder

Jeroen

5/5

Na een consultatie raadde mijn dermatoloog... bekijk meer Na een consultatie raadde mijn dermatoloog me een haartransplantatie aan. Gelukkig heb ik Tricopigmentatie ontdekt en ik ben er heel blij mee zie minder

Karen

5/5

Ik ben in slaap gevallen tijdens het ontkr... bekijk meer Ik ben in slaap gevallen tijdens het ontkrullen van mijn haar en zo is mijn hoofdhuid aan de voorkant van de schedel verbrand. Gelukkig bestaat er tricopigmentatie ;-) zie minder

Marleen

5/5

Ik heb maar weinig vrije tijd, mijn werk n... bekijk meer Ik heb maar weinig vrije tijd, mijn werk neemt alles in beslag. Tricopigmentatie is een efficiënte techniek. Niemand merkt iets, het is verbluffend natuurlijk. zie minder

Steven

5/5