Medicatie als oplossing tegen haaruitval

Haaruitval is een natuurlijk en normaal fenomeen dat toch voor heel wat gêne en ongenoegen kan zorgen. Binnen het aanbod van efficiënte oplossingen tegen haarproblemen, biedt een behandeling met medicatie je zichtbare resultaten. Onze tricopigmentatiespecialisten gaan even dieper in op deze remedie.

Kaalheid, een hormonaal probleemMédicament pour traiter la calvitie


Alopecia androgenetica, veelal kaalheid genoemd, zorgt voor een progressieve haaruitval. Deze verstoring treft zowel mannen als vrouwen vanaf 20 jaar en kan voorkomen in verschillende zones op de hoofdhuid.

Graduele kaalheid is van hormonale oorsprong en start van zodra de 5-alfa-reductase enzymen (5AR) in contact komen met testosteron. Daardoor transformeert het mannelijk hormoon en zwakt het de haarwortels af, wat zorgt voor een abnormale haaruitval.

De efficiëntie van medicatie tegen haaruitval

Medicatie wordt als een oplossing gezien omdat het reageert tegen dit hormonaal fenomeen, gelinkt aan testosteron. Echter, van zodra de efficiëntie van Minoxidil of Finasteride (de meest verspreide medicamenten tegen kaalheid) niet meer aangetoond kan worden, is de werking ervan gelimiteerd.

Eigenlijk verhelpt die medicatie het probleem niet, maar vertraagt en stabiliseert het wel het proces van haaruitval zolang je de medicamenten inneemt. Van zodra de behandeling onderbroken wordt, evolueert de kaalheid verder en soms zelfs intenser dan voordien.

In tegenstelling tot andere, niet-ingrijpende en duurzame oplossingen zoals Tricopigmentatie, lost medicatie het probleem van haaruitval niet op en behandelt het de oorzaak niet. Daarom is Tricopigmentatie op lange termijn een remedie om te overwegen.

Medicatie, een tijdelijke oplossing voor kaalheid

Therapeutische behandelingen tegen alopecia zijn enkel verkrijgbaar op doktersvoorschrift. Deze medicatie is niet nutteloos of inefficiënt, maar vooral een goeie oplossing als het probleem zich voordoet en je de haaruitval wil vertragen. Nochtans zijn er bij het gebruik ervan ook verschillende bijwerkingen. Het gebruik op lange termijn is dus niet zonder risico en de prijs voor een levenslange behandeling kan al snel hoog oplopen.

Tricopigmentatie, complementair met medicatie

Naargelang de graad van alopecia, kan een combinatie van medische middelen met andere oplossingen overwogen worden. Als iemand een heel vroegtijdige kaalheid ontwikkelde, is een tricopigmentatiebehandeling heel complementair met medicatie.

Dankzij het injecteren van micropigmenten in de hoofdhuid, is tricopigmentatie een concrete en efficiënte oplossing voor haaruitval. Volgens het gewenste effect, densiteit of kortgeschoren haar, bereikt de persoon met alopecia androgenetica toch een esthetisch mooi en duurzaam resultaat.

Als deze niet-ingrijpende techniek gecombineerd wordt met de inname van medicatie, kan de kaalheid zelf behandeld worden naargelang de evolutie ervan. Door de medicatie kan het proces van haaruitval vertraagt worden, terwijl een tricopigmentatie de kalende zones camoufleert. Deze dermatologisch-esthetische procedure kan dus opnieuw uitgevoerd worden telkens als de alopecia verder evolueert.

Wens je meer informatie over de verschillende oplossingen voor haaruitval in België?

Je kan onze specialisten inzake haarproblemen van de Medico Derm Centers steeds bereiken via ons online contactformulier.

De beoordelingen van onze klanten

5/5
(7 beoordelingen)

De beoordelingen worden beheerd door E-net Business tools

Ik ben absoluut fan van deze techniek sind... bekijk meer Ik ben absoluut fan van deze techniek sinds mijn retoucheringen. Bedankt zie minder

Jeroen

5/5

Na een consultatie raadde mijn dermatoloog... bekijk meer Na een consultatie raadde mijn dermatoloog me een haartransplantatie aan. Gelukkig heb ik Tricopigmentatie ontdekt en ik ben er heel blij mee zie minder

Karen

5/5

Ik ben in slaap gevallen tijdens het ontkr... bekijk meer Ik ben in slaap gevallen tijdens het ontkrullen van mijn haar en zo is mijn hoofdhuid aan de voorkant van de schedel verbrand. Gelukkig bestaat er tricopigmentatie ;-) zie minder

Marleen

5/5

Ik heb maar weinig vrije tijd, mijn werk n... bekijk meer Ik heb maar weinig vrije tijd, mijn werk neemt alles in beslag. Tricopigmentatie is een efficiënte techniek. Niemand merkt iets, het is verbluffend natuurlijk. zie minder

Steven

5/5