Kaal worden: wat is een snelle en doeltreffende oplossing?

Kaal worden begint bij mannen vaak al heel jong en komt bij zowat 70% van de mannelijke bevolking voor. Een oplossing is alles afscheren en met een kaal hoofd door het leven te gaan, maar niet iedereen vindt dat prettig.

Toch zijn er snelle en efficiënte oplossingen bij kaal worden, maar waar kun je hiervoor terecht? Het Medico Derm Center in Kortrijk is gespecialiseerd in de behandeling van kaalheid en geeft hier even een overzicht van de verschillende mogelijkheden tegen kaal worden met hun voor- en nadelen.

Waarom wordt men kaal?

Kaal scheren als oplossing bij kale plekkenDe meest voorkomende oorzaak van kaal worden is alopecia androgenetica. Dat is een genetisch geprogrammeerd haarverlies. Over het algemeen treden de eerste tekenen van deze vorm van kaal worden op vóór je 18de. Op die leeftijd is uiterlijk heel belangrijk, en sommige jongeren kunnen niet aanvaarden dat ze kaal worden. Maar er zijn nog wel andere factoren die haarverlies in de hand kunnen werken. Ziekte, medicijnen, een medische behandeling, een ongeval, een operatie, in sommige gevallen is het haarverlies tijdelijk, in andere blijvend.

Ongeacht welke leeftijd men heeft, de ene persoon zal die kaalheid wel kunnen aanvaarden, de andere niet. Voor hen die het er moeilijk mee hebben is er goed nieuws, want er bestaan verschillende oplossingen.

Ingrijpende oplossingen bij haaruitval: het dragen van een pruik of het uitvoeren van een haartransplantatie

Onder de meest ingrijpende oplossingen om haaruitval te camoufleren, vinden we de twee volgende mogelijkheden :

Minder ingrijpende oplossingen bij alopecia of een andere kaalheid

Minder ingrijpende methoden om kaalheid of heel dun haar te camoufleren zijn de cosmetische en medicinale oplossingen. De eersten zijn bedoeld als camouflage, de laatsten om haaruitval te vertragen. De meeste mensen die te maken krijgen met haarverlies en die er iets tegen willen doen wenden zich tot deze minder ingrijpende oplossingen, maar geen van deze methoden biedt een 100% oplossing.

Tricopigmentatie: de meest efficiënte manier om kaalheid te camoufleren

Een methode die wel veel succes boekt, is Tricopigmentatie of dermopigmentatie. Deze methode bestaat erin om biologisch afbreekbare pigmenten te injecteren in de dermis van de schedel, en zo de optische illusie te creëren van de aanwezigheid van haarstoppels. Deze methode is niet erg ingrijpen maar zeer doeltreffend, en biedt de beste prijs-efficiëntie-verhouding op de markt.

Een kaal hoofd of een hoofd met kale plekken lijkt zo volledig begroeid, en een heel dun kapsel lijkt weer volumineus doordat de bleke huid van de schedel niet meer opvalt.

Deze niet-invasieve procedure kan perfect gecombineerd worden met andere producten of medicijnen die de progressie van de kaalheid vertragen, en is compatibel met iedere levensstijl. Er is ook totaal geen dagdagelijkse verzorging nodig bij deze manier van camoufleren.

Wil je meer weten over Tricopigmentatie als mogelijke oplossing bij kaalheid? Bel onze experts

Om de details van deze behandeling, de kosten of meer informatie met betrekking tot Tricopigmentatie te kennen, kun je contact opnemen met onze dermopigmentatiespecialisten in het centrum in Kortrijk.

De beoordelingen van onze klanten

5/5
(7 beoordelingen)

De beoordelingen worden beheerd door E-net Business tools

Ik ben absoluut fan van deze techniek sind... bekijk meer Ik ben absoluut fan van deze techniek sinds mijn retoucheringen. Bedankt zie minder

Jeroen

5/5

Na een consultatie raadde mijn dermatoloog... bekijk meer Na een consultatie raadde mijn dermatoloog me een haartransplantatie aan. Gelukkig heb ik Tricopigmentatie ontdekt en ik ben er heel blij mee zie minder

Karen

5/5

Ik ben in slaap gevallen tijdens het ontkr... bekijk meer Ik ben in slaap gevallen tijdens het ontkrullen van mijn haar en zo is mijn hoofdhuid aan de voorkant van de schedel verbrand. Gelukkig bestaat er tricopigmentatie ;-) zie minder

Marleen

5/5

Ik heb maar weinig vrije tijd, mijn werk n... bekijk meer Ik heb maar weinig vrije tijd, mijn werk neemt alles in beslag. Tricopigmentatie is een efficiënte techniek. Niemand merkt iets, het is verbluffend natuurlijk. zie minder

Steven

5/5