De hoofdhuid tatoeëren in Kortrijk: een oplossing bij haaruitval?

Een ontluikende kaalheid (sommige tekens herken je snel) of gevorderde kaalheid willen verbergen door de schedel te tatoeëren wordt meer en meer gedaan. Het doel is om de kale plekken te verbergen of om de illusie te wekken van een kortgeschoren niet-kaal hoofd.

Semi-permanente make-up van de hoofdhuid is een professionele en gepatenteerde methode die niet is te verwarren met een gewone tattoo, en het moet worden uitgevoerd door een ervaren Tricopigmentie-specialist. Tatoeëerders mogen zich geen Tricopigmentatie-experts noemen.

Tatoeage en semi-permanente make-up: de verschillen

Toegegeven, beide praktijken bestaan uit het plaatsen van pigmenten onder de dermis met behulp van naalden, maar daar houdt de vergelijking tussen tatoeage en Tricopigmentatie ook op.

De specifieke kenmerken van de hoofdhuid

Tatoeageartiesten oefenen hun kunst met talent uit op alle delen van het lichaam (arm, kuit, nek, rug …), behalve op de hoofdhuid, omdat die heel bijzonder is:

  • De textuur en de dikte van de huid: het bindweefsel bevat talrijke huidzenuwen en zweet- en talgklieren, terwijl de huid heel dun is ;

  • Bevat enkele belangrijke slagaders.

Vandaar dat een goede kennis en respect voor de anatomie uiterst belangrijk zijn bij een haartattoo.

Evolutie van definitieve en biologisch afbreekbare pigmenten

Het gebruik van permanente pigmenten op de hoofdhuid is geen goed idee. De pigmenten oxideren onder invloed van licht. De puntjes kunnen na verloop van tijd groter worden en vervagen. Daardoor kunnen er onelegante lichte plekken verschijnen die het gewenste kortgeschoren effect bederven.

Tricopigmentatie werkt daarentegen met biologisch afbreekbare pigmenten. Deze zijn:

  • Speciaal ontworpen voor de hoofdhuid en haar specifieke kenmerken ;

  • Vrij van lood en ijzeroxide, zware metalen die schadelijk zijn voor de gezondheid ;

  • Hypoallergeen: er is geen enkele allergische reactie te vrezen.

Tricopigmentatie is een continu en evoluerend proces. Het aanbrengen van pigmenten in de dermis bij Tricopigmentatie vereist een herhaling nadat deze op een natuurlijke en veilige manier door het lichaam zijn afgebroken. Deze herhaling maakt het ook mogelijk zich aan te passen aan de evolutie van een genetisch geprogrammeerd haarverlies. Een herhaling is maar nodig op jaarlijkse- of halfjaarlijkse basis, afhankelijk van het profiel.

Naalden en apparatuur voor Tricopigmentatie

De naalden die bij Tricopigmentatie worden gebruikt zijn veel dunner dan die, die tatoeëerders gebruiken. Ze vereisen ook een andere technische configuratie voor een natuurlijk, ultra-realistisch en elegant resultaat.

Voor het aanbrengen van semi-permanente make-up zijn er specifieke medico-esthetische machines ontworpen. Dit materiaal en de accessoires zijn gecertificeerd door het ministerie van Volksgezondheid.

De techniek van semi-permanente make-up is professioneel erkend

Het protocol voor het aanbrengen van deze kleurpunten (diepte, veiligheidsafstand, enz.) is een gepatenteerde esthetische methode. Tricopigmentie-specialisten genieten van voldoende kennis en ervaring om hun klanten volgens de aangepaste en professionele methode te behandelen. Het Tricopigmentatiecentrum in Kortrijk is erkend en geaccrediteerd door de Belgische Vereniging voor Dermopigmentatie.

Ben jij een tattoo-artiest en wil je graag ook haartattoos aanbieden?

Tatoeëerders die graag ook Tricopigmentatie willen aanbieden en de juiste apparatuur willen aankopen, kunnen ook bij ons terecht. Ons centrum biedt namelijk professionele opleidingen in de originele Tricopigmentatie methode, erkend door het A.B. Der.

Ervaren tatoeëerders die reeds met vaste hand pigmenten kunnen aanbrengen in de dermis zijn zeer snel vertrouwd met deze gepatenteerde methode.

Wil je meer weten over Tricopigmentatie van de hoofdhuid in West-Vlaanderen?

Neem contact op met het Tricopigmentatiecentrum Medico Derm in Desselgem nabij Kortrijk voor meer informatie over deze medisch-esthetische zorg, een afspraak of een prijsofferte, of voor advies betreffende onze beroepsopleidingen.

De beoordelingen van onze klanten

5/5
(7 beoordelingen)

De beoordelingen worden beheerd door E-net Business tools

Ik ben absoluut fan van deze techniek sind... bekijk meer Ik ben absoluut fan van deze techniek sinds mijn retoucheringen. Bedankt zie minder

Jeroen

5/5

Na een consultatie raadde mijn dermatoloog... bekijk meer Na een consultatie raadde mijn dermatoloog me een haartransplantatie aan. Gelukkig heb ik Tricopigmentatie ontdekt en ik ben er heel blij mee zie minder

Karen

5/5

Ik ben in slaap gevallen tijdens het ontkr... bekijk meer Ik ben in slaap gevallen tijdens het ontkrullen van mijn haar en zo is mijn hoofdhuid aan de voorkant van de schedel verbrand. Gelukkig bestaat er tricopigmentatie ;-) zie minder

Marleen

5/5

Ik heb maar weinig vrije tijd, mijn werk n... bekijk meer Ik heb maar weinig vrije tijd, mijn werk neemt alles in beslag. Tricopigmentatie is een efficiënte techniek. Niemand merkt iets, het is verbluffend natuurlijk. zie minder

Steven

5/5